С начала войны украинцы увеличила вклады в банках страны на 28 миллиардов — НБУ

Гривневые вклады растут, срочные и валютные — сокращаются.

С начала полномасштабного вторжения России в Украину по 31 марта в банках нашей страны увеличилось количество вкладов юридических и физических лиц на 28,1 миллиарда гривень в эквиваленте. Об этом сообщил заместитель главы Национального банка Ярослав Матузка в интервью FinClub.

«В целом объем средств клиентов вырос: по состоянию на 31 марта имеем плюс 28,1 млрд грн в эквиваленте (по средствам юридических и физических лиц во всех валютах по фиксированному курсу) по сравнению с началом войны — 24 февраля», — сказал Матузка.

Он уточнил, что вклады украинцев в гривне с начала войны выросли на 18%.

Преимущественно растут объемы гривны на текущих счетах, а срочные и валютные вклады сокращаются.

При этом объемы средств предприятий сократились, так как значительная часть средств пошла на выплаты зарплат и налогов, а большое количество предприятий прекратило работу, добавил Матузка.

Читайте также: В НБУ рассказали, когда начнутся выплаты вкладов ликвидированных Сбербанка и Проминвестбанка

Напомним, что Нацбанк презентовал сайт «Финансовая оборона Украины», на котором рассказывает об особенностях оказания финансовых услуг банками и небанковскими финансовыми учреждениями в период войны. 

Подготовил/ла : Дубенко Вадим

Оставайтесь в курсе последних событий! Подписывайтесь на наш канал в Telegram

Источник

Ірина Верещук: упродовж 4 квітня евакуйовано 3376 людей

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України:

«Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України розповіла, що упродовж сьогоднішнього дня вдалося евакуювати 3376 громадян у безпечні місця.

Зокрема, по гуманітарних коридорах із Маріуполя та Бердянська на власному автотранспорті до Запоріжжя доїхало 2 405 людей. З них із Маріуполя – 1 553 людини.

Водночас 805 людей доїхали із міст Запорізької області: Пологи, Василівки, Бердянська та Мелітополя.
Ірина Верещук окремо зауважила, що колона у складі 7 автобусів для евакуації маріупольців, що рухалась погодженим маршрутом у супроводі делегації Міжнародного комітету Червого Хреста, досі заблокована у місті Мангуш Донецької області.

Також із міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Гірське на Луганщині вдалося евакуювати 971 людину.

-Попри домовленості, окупанти сьогодні продовжували систематично порушували режим тиші під час проведення евакуації в Луганській області. Наразі ми ведемо перемовини і – попри спротив,-який чинить російська федерація роботі гуманітарних коридорів, ми не припинемо спроб з порятунку наших людей, – запевнила очільниця Мінреінтеграції».

https://armyinform.com.ua/2022/04/04/iryna-vereshhuk-uprodovzh-4-kvitnya-evakujovano-3376-lyudej/

Мілан не зміг обіграти Болонью

Команди так і не відкрили рахунок за 90 хвилин ігрового часу.

Мілан — Болонья, getty images 04 апреля 2022, 23:46

Мілан у рамках поєдинку 31 туру чемпіонату Італії приймав на своєму полі Болонью та зіграв унічию.

Команди не змогли відкрити рахунок за весь матч, поділивши очки. Цей результат дозволив команді піднятися на перше місце.

Мілан — Болонья 0:0

Мілан: Меньян — Калабрія (Флоренці, 75), Томорі, Калулу, Ернандес — Беннасер (Кессьє, 70), Тоналі,Рафаел Леау, Браїм Діас, Жуніор Мессіас (Ребіч, 46) —  Жиру (Ібрагімович, 70).

Болонья: Скорупські — Хіки (Касіус, 71), Медель (Боніфаці, 82), Сумаоро, Теате, Дейкс (Мбайє, 83) — Сванберг (Соріано, 71), Схутен, Ебішер — Арнаутович, Барроу (Орсоліні, 60).

Источник

Україна є невід’ємною частиною Європи та демократичного світу і заслуговує бути в центрі системи європейської безпеки – керівник Офісу Президента

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак переконаний, що сьогодні вже ні в кого немає сумнівів, що Українська держава є повноцінною частиною Європи й заслуговує на те, щоб бути в центрі дієвої системи європейської безпеки. Про це він сказав в інтерв’ю Наталії Мосейчук на телеканалі «1+1». Про це повідомляє сайт глави держави.

«Я вважаю, що вже немає нормальної адекватної людини, яка не впевнена в тому, що Україна – це частина Європи, демократичного світу і є сьогодні фактично фортецею, і захищає не тільки себе, а всі цінності демократичного світу», – наголосив Андрій Єрмак.

Він зазначив, що нині на вулиці Берліна, Парижа та інших міст Європи й світу виходять десятки тисяч людей, які вже зробили свій вибір щодо ставлення до нашої держави.

Керівник Офісу Президента переконаний, що 14 років тому на саміті НАТО в Бухаресті була допущена дуже велика історична помилка, коли конкретні країни Альянсу й конкретні лідери почали певну гру з Росією.

«Ще тоді можна було ухвалити історичне рішення, яке могло б запобігти цій жахливій війні, але цього не сталося», – сказав він.

Андрій Єрмак переконаний, що сьогодні Україна, яка сама безпосередньо стримує вже понад місяць одну з найчисленніших армій світу, могла б посилити будь-який альянс і будь-який союз.

«Але нам потрібно це сьогодні – не завтра. Часу немає. Або ми будемо будувати нову систему. Сьогодні ми не просто вже стукаємо у двері. Ми сьогодні просто вимагаємо, ми на це заслуговуємо – бути в центрі системи безпеки нашого регіону, Європи», – наголосив керівник Офісу Президента.

Він зауважив, що зараз для України пріоритетами є припинення війни та створення нової системи безпеки у світі, тому що дієвість наявної – під сумнівом.

Андрій Єрмак зазначив, що Україна ніколи не розглядатиме жодних компромісів, які стосуються незалежності, територіальної цілісності й суверенітету.

«Це для нас неприпустимо. І є позиція держави, що на сьогодні Україна має повернутися до міжнародно визнаних кордонів», – сказав він.

За словами керівника Офісу Президента, є питання, які мають бути розв’язані в межах перемовин зараз: це відведення російських військ і повернення до ситуації станом на 23 лютого 2022 року, щоб це були справді повноцінні переговори – не під дулом автомата.

Водночас питання з тимчасово окупованими територіями Донбасу та Криму також потребують розв’язання.

«Це окремі питання, які теж сьогодні мають бути предметом переговорів, і вони є предметом переговорів», – зазначив Андрій Єрмак.

https://armyinform.com.ua/2022/04/04/ukrayina-ye-nevidyemnoyu-chastynoyu-yevropy-ta-demokratychnogo-svitu-i-zaslugovuye-buty-v-czentri-systemy-yevropejskoyi-bezpeky-kerivnyk-ofisu-prezydenta/

Город Очаков Одесской области снова обстреляли оккупанты-есть раненые, также повреждены объекты инфраструктуры

КИЕВ. 4 апреля. УНН. Заместитель городского головы Алексей Васьков в своем Facebook рассказал о жертвах и повреждениях инфраструктурных объектов. Об этом сообщает УНН.

Цитата

«Нам надо быть готовыми ко всему. На сегодня у нас уже есть пострадавшие, есть повреждения инфраструктурных объектов», — заявил

Детали

Чиновник предупредил людей, чтобы имели определенный запас продуктов и воды. Эвакуация из города не происходит. В некоторых городах самой области не работает интернет.

Алексей Васьков добавил, что в Одессу ходят автобусы.

Напомним

Ракетный обстрел инфраструктуры в Одессе есть ранен. Открыто производство

Источник

Олександр Сирський відвідав у госпіталі поранених піхотинців

Про це у Facebook повідомляє Генеральний штаб ЗСУ:

«Поранених піхотинців у госпіталі відвідав командувач оборони Києва та оперативного напрямку – командувач Сухопутних військ ЗС України.

Генерал-полковник Олександр Сирський відвідав у військовому госпіталі піхотинців, які отримали поранення під час оборони Києва та області. Поранених героїв нагороджено відзнаками від Командування Сухопутних військ.

– Я хочу Вам подякувати та вручити ці відзнаки та побажати якнайшвидшого одужання! Сьогодні ми вже вигнали ворога з Київщини та наступаємо далі, на інших напрямках. Хочу побажати нам усім зустрітись наступного разу десь в іншому місці, – зазначив генерал-полковник Олександр Сирський.
Усі без винятку поранені військовослужбовці сказали, що після одужання обов’язково повернуться у стрій та продовжать те, що не завершили – здобувати перемогу!»

https://armyinform.com.ua/2022/04/04/oleksandr-syrskyj-vidvidav-u-gospitali-poranenyh-pihotyncziv/

Верона – Дженоа 1:0 Відео голу та огляд матчу

До вашої уваги відео найкращих моментів поєдинку чемпіонату Італії.

Джовані Сімеоне, getty images 04 апреля 2022, 23:12

В 31-му турі італійської Серії А Верона на своєму полі приймала Дженоа та здобула мінімальну перемогу.

Долю поєдинку вирішив єдиний прицільний удар Сімеоне на початку зустрічі.

Огляд матчу:

[embedded content]

Верона — Дженоа 1:0

Гол: Сімеоне, 5

Верона: Монтіпо — Казалє, Гюнтер, Чеккеріні — Лазовіч (Депаолі, 70), Капрарі (Фработта, 90), Бесса (Онгла, 70), Іліч, Тамезе, Фараоні (Шутало, 79) — Сімеоне

Дженоа: Сірігу — Френдруп, Васкес, Максімовіч, Хефті — Бадель, Стураро (Гальдамес, 46), Портанова (Амірі, 63), Мелегоні (Екубан, 78), Гудмундссон (Йебоа, 46) — Дестро (Пікколі, 63)

Попередження: Стураро, Чеккеріні, Тамезе, Гюдмюндссон, Бесса, Казалє, Хефті, 

Источник

26 учреждений образования и больницы — мэр Николаева рассказал о поврежденной инфраструктуре города

КИЕВ. 4 апреля. УНН. Городской голова Николаева доложил о ситуации в городе и рассказал о поврежденной инфраструктуре Николаева. Об этом информирует УНН.

Детали

В результате обстрелов Николаева кассетными снарядами в городе 10 погибших, 46 раненых.

Кроме жилых домов, русские войска обстреляли одну городскую и одну областную больницу, Центр профилактических болезней и Дом ребенка. Также:
— 11 детских садов,
— 12 школ,
— 1 ПТУ,
— 2 филиала учреждений внешкольного образования

Все районы города с водоснабжением и электроэнергией.

Все еще без питания остаются Снигиревка, Широкое, Прибугское, Заселье, Новониколаевка. Отсутствует электроснабжение в Бармашово.

Из-за повреждения вследствие обстрелов в Ингульском районе перекрыта подача газа в ряд домов на трех улицах. Тепло подается только в лечебные учреждения.

С 5 апреля возобновляется движение трамваев по полным маршрутам.

Напомним

Российские оккупанты снова обстреляли центр Николаева, в частности, гражданские кварталы и медицинские учреждения, среди которых есть детская больница. Как информирует председатель Николаевского областного совета Анна Замазеева, есть погибшие и раненые.

Источник

Кулеба і глава МЗС Британії обговорили санкції проти рф

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс обговорили санкції, які мають бути застосовані проти росії. Про це Кулеба сказав на спільній з Трасс пресконференції у Варшаві, передає Укрінформ.

«Ми обговорили санкції, які мають бути вжиті проти росії без жодної затримки. Насправді у нас спільна думка з Ліз, і я ціную те, що Україна і Британія єдині з цього приводу», – зазначив міністр.

Кулеба зауважив, що жах Бучі, Маріуполя й інших місць вимагає серйозних санкцій «Великої сімки» і Євросоюзу: «Напівзаходів більше недостатньо. Я вимагаю від наших партнерів від імені жертв Бучі і народу України застосувати найбільш жорсткі санкції проти росії цього тижня».

Крім цього, міністр наголосив, що хоч і цінує все, що було зроблено, але Захід продовжує живити російську військову машину платежами, копалинами, торгівлею, яка досі відбувається між рф та західними країнами, а також фінансовими транзакціями через російські банки.

«Якщо у вас ще є вагання чи аргументи, щоб продовжувати співпрацю з росією – приїдьте у Бучу, а потім говоріть зі мною. Те ж саме стосується зброї для України”, – підкреслив Кулеба.

https://armyinform.com.ua/2022/04/04/kuleba-i-glava-mzs-brytaniyi-obgovoryly-sankcziyi-proty-rf/