Барселона несподівано поступилася Кадісу

«Синьо-гранатові» зазнали поразки на своєму полі.

Барселона — Кадіс, getty images 18 апреля 2022, 23:59

Барселона у рамках поєдинку тридцять другого туру чемпіонату Іспанії приймала на своєму полі Кадіс.

Команда Хаві Ернандеса зазнала поразки з мінімальним рахунком. Єдиний гол у зустрічі забив Лукас Перес на початку другої половини гри.

Зважаючи на поразку, Барселона не змогла скористатися програшем Севільї Реалу.

Барселона — Кадіс 0:1
Гол: Перес, 48

Барселона: тер Штеген – Дест (Мінгеса, 90), Ленгле (Траоре, 77), Ерік Гарсія, Альба – Бускетс, де Йонг (де Йонг, 77), Гаві – Депай (Обамеянг, 61), Дембеле, Ферран Торрес.

Кадіс: Ледесма — Парра (Акапо, 76), Ернандес, Фалі Хіменес, Еспіно, Хосе Марі (Сан-Еметеріо, 64) — Алекс Фернандес, Йонссон (Віктор Чуст, 77), Сальві Санчес (Алехо, 64) — Лукас Перес Собрине (Арсамендія, 82).

Источник

В Николаеве прогремело несколько взрывов

КИЕВ. 18 апреля. УНН. Городской голова Николаева Сенкевич Александр в своем Telegram-канале сообщил о взрывах в городе. Об этом информирует УНН.

Цитата

«В Николаеве прогремело несколько взрывов. Выясняем ситуацию. Оперативную информацию сообщу вам утром», — говорится в сообщении.

Напомним

Вчера в Николаеве утром прогремели взрывы.

Источник

Понад 1,4 мільйона людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи – Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що станом на сьогодні більше 1,4 мільйона людей зареєструвались як внутрішньо перемішені особи.

«Це люди, які опинились в іншому місті, часто без необхідних речей, з дітьми та літніми родичами. Їм потрібно житло, елементарні речі – їжа, медикаменти та засоби гігієни на перший час, а в подальшому – робота. Тому держава під час воєнного стану, навіть в умовах вкрай обмежених ресурсів, впровадила систему взаємопов’язаних програм, які допомагають людям вирішити ці питання.

Ми знаємо, що через велику кількість вимушено переміщених людей в багатьох громадах утворили великі черги на реєстрацію.

Але у найближчі дні, я сподіваюсь, що навіть від завтра, стати на облік як внутрішньо переміщена особа та подати заяву на допомогу на проживання можна буде через Дію, не виходячи з дому без черг та зайвих паперів», – прокоментувала Марина Лазебна.

Нагадаємо, шо в рамках допомоги внутрішньо переміщеним особам із житлом Уряд компенсує комунальні витрати громадам та людям, які безкоштовно розміщують у себе переселенців.

Також держава надає допомогу на проживання переселенцям з територій активних бойових дій. Допомога надається в розмірі 3000 гривень на місяць для дітей та людей з інвалідністю, 2000 гривень для інших осіб.

Всім, хто має право на цю допомогу та до кінця квітня подасть заяву на її отримання, держава перерахує допомогу за два місяці – березень та квітень.

Майже в кожній приймаючій громаді діють штаби, які надають гуманітарну допомогу переселенцям, – необхідні на перший час продукти, засоби гігієни, одяг.

Для допомоги тим, хто внаслідок війни втратив роботу, Уряд вже виплатив по 6500 гривень, тобто по одній мінімальній зарплаті п’яти мільйонам людей.

Зараз ця програма закінчилась, але натомість Кабмін запустив програму підтримки роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб. Держава співфінансує роботодавцям витрати на оплату праці прийнятих на роботу переселенців в розмірі мінімальної зарплати, тобто 6500 гривень, протягом двох місяців.

Також спільно з трьома структурами ООН Уряд запускає додаткові програми підтримки найбільш вразливих категорій.

В рамках таких програм люди отримають допомогу строком на три місяці та розміром 2220 гривень на місяць додатково до інших допомог.

Вже запрацювала така програма з ЮНІСЕФ, подати заявку на неї можна онлайн. Вона надається родинам з трьома дітьми і більше, якщо одна дитина має вік до двох років, а також родинам з двома дітьми і більше, якщо одна дитина з інвалідністю.

Дві інші програми – з Всесвітньою продовольчою програмо ООН та з Управлінням верховного комісара у справах біженців ООН – запрацюють найближчим часом. Зараз завершується погодження з міжнародними партнерами профілів груп, яким надаватиметься допомога.

https://armyinform.com.ua/2022/04/18/ponad-14-miljona-lyudej-zareyestruvalys-yak-vnutrishno-peremishheni-osoby-minsoczpolityky/

В Telegram появилась функция перевода

КИЕВ. 18 апреля. УНН. В своем аккаунте в Telegram-канале основатель соцсети Павел Дуров сообщил об очередном обновлении приложения. Теперь там встроен переводчик. Об этом информирует УНН.

Детали

В выходные Telegram выпустил ещё одно обновление. В дополнение к функциям, которыми обладает программа обмена сообщениями, разработчики представили полдюжины других улучшений. Среди них — поддержка большего количества языков в переводах сообщений. Чтобы включить кнопку «Перевести», перейдите в «Настройки» > «Языки» и настройте перевод под собственные потребности и языки, с которых не нуждаетесь в переводе.

Павел Дуров подчеркнул, что Telegram стал основным источником информации для Украины и помогает украинцам и международным журналистам в предоставлении информации.

Цитата

«Мы признаем, что стал основным источником информации с Украины, и надеемся, что инструменты, которые мы предоставляем, помогут больше информировать людей и спасти больше жизней. Чтобы облегчить работу журналистов во всем мире, все публикации общедоступных каналов на украинском языке теперь всегда предлагают кнопку перевода по умолчанию», — говорится в сообщении.

Напомним

Spotify больше недоступен для пользователей из россии.

Источник

В окупантів у заручниках – близько 1000 українських цивільних, кожна друга – жінка – Ірина Верещук

Злочини рф в Україні не можуть залишитись безкарними. Утримання наших мирних громадян у російських в‘язницях – один з кричущих злочинів та акт тероризму, поінформувала Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

На зустрічі з представниками Міжнародного Кримінального суду вона розповіла, що окупанти захопили українських цивільних: журналістів, активістів, волонтерів, лідерів громадської думки, священників – та піддають тортурам, катують. Кожна друга серед бранців – жінка.

Вже є чисельні докази нелюдського ставлення до них з боку каральних органів рф, у тому числі – свідчення вже звільнених людей.

При цьому віддавати їх українській стороні окупанти не поспішають – процес іде дуже поволі й під великим тиском, зазначила Ірина Верещук.

Вона закликала міжнародну спільноту посприяти якнайшвидшому припиненню терору з боку рф та звільненню цивільних українців.

https://armyinform.com.ua/2022/04/18/v-okupantiv-u-zaruchnykah-blyzko-1000-ukrayinskyh-czyvilnyh-kozhna-druga-zhinka-iryna-vereshhuk/

Малиновський отримав травму у матчі з Вероною

Український півзахисник не зміг продовжити зустріч.

18 апреля 2022, 23:29

Аталанта у рамках поєдинку тридцять третього туру чемпіонату Італії приймає на своєму полі Верону.

Руслан Малиновський з’явився на полі зі стартових хвилин зустрічі та отримав пошкодження на 34 хвилині.

Місце українського півзахисника на полі зайняв Олексій Міранчук.

Нагадаємо, що початок матчу між Аталантою та Вероною відбувся о 22:00. Слідкуйте за ключовими подіями гри на нашому сайті.

Источник

В США могут заставить россию платить Украине за разрушение страны: CNN

КИЕВ. 18 апреля. УНН. Американские законодатели Дебби Дингелл, демократ из Мичигана, и Фред Аптон, республиканец из Мичигана, недавно представили законопроект, который потенциально может заставить россию заплатить украинцам за разрушение их страны. Об этом сказано в статье CNN, пишет УНН.

Подробности

Так, закон о суверенитете Украины от 2022 года гарантирует, что украинцы, независимо от того, являются ли они гражданами США или нет, смогут требовать денежной компенсации через американские суды за любые убытки, понесенные в результате российского вторжения, которые будут выплачены за счет активов, конфискованных у россии или российских олигархов, против которых правительство США ввело санкции.

Отмечается, что данный законопроект отвечает этическим принципам и экономическим интересам США.

Действующее законодательство США не позволяет подавать иски против иностранного правительства за действия, совершенные за пределами Соединенных Штатов. Активы иностранного центрального банка также находятся вне доступа, даже если они находятся в банках США.

Законопроект Дингелл-Аптона же изменит это положение, и десятки миллиардов долларов, которые Банк россии хранит в США, не говоря об арестованных активах других россиян и российских организаций, против которых введены санкции, могут быть использованы для выплаты компенсаций украинским беженцам и пострадавшим от войны, сказано в статье.

Если законопроект, предложенный Дингелл и Аптоном, будет принят, украинская семья, чей дом был разрушен в результате российской военной бомбежки, сможет подать иск в США.

Украина также может подать иск в США и использовать любые российские средства для восстановления больниц, школ и других сооружений, разрушенных российскими военными во время вторжения. Американские граждане и принадлежащие им предприятия, понесшие убытки в Украине, также могут получить компенсацию.

Ранее

Как писал УНН, специальный статус для граждан Украины, которые физически находились в США, официально введен с сегодняшнего дня.

Источник

Андрей Ермак заявил о начале второй фазы войны на Донбасе

КИЕВ. 18 апреля. УНН. Руководитель Офиса Президента Украины Андрей Ермак в своем Telegram-канале заявил, что началась вторая фаза войны в районе Донбаса. Об этом сообщает УНН.

Цитата

«Донбасс. Началась вторая фаза войны, но скажу вам, что в ВСУ — все надежно. Верьте в нашу армию, она у нас очень сильная», — говорится в сообщении.

Детали

О наступлении на восточной Украине сообщил и глава Луганской областной государственной администрации Сергей Гайдай в своем Facebook. Он сообщил, что город Кременная, находится под оккупацией орков. Там осталось 3,5 тысячи жителей, одна семья пыталась покинуть город, но «все закончилось смертью».

«Постоянное мощения по других мирных городах. Ад. Наступление началось — это то, о чем мы говорили последние недели», — говорится в публикации.

Напомним

Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Алексей Данилов заявлял, что оккупанты сегодня утром попытались начать активную фазу наступления на востоке Украины.

Источник

Наполі — Рома 1:1 Відео голів та огляд матчу

До вашої уваги відео найкращих моментів поєдинку.

Наполі — Рома, getty images 18 апреля 2022, 22:59

Наполі у рамках поєдинку тридцять третього туру чемпіонату Італії приймав на своєму полі Рому та зіграв унічию з рахунком 1:1.

Неаполітанці відкрили рахунок завдяки точному удару Інсіньє з одинадцятиметрового удару, на що Ель-Шаараві відповів під завісу зустрічі.

Огляд матчу:

Наполі — Рома 1:1
Голи: Інсіньє, 11 (пен.) — Ель Шаараві, 90+1

Наполі: Мерет — Дзанолі, Ррахмані, Кулібалі, Руї — Ангісса, Лоботка (Зьєлінські, 58), Руїс (Демме, 69) — Лосано (Ельмас, 68), Осімхен (Мертенс, 83), Інсіньє (Жезус, 83).

Рома: Патрісіу — Манчіні (Перес, 85), Смоллінг, Ібаньєс — Карсдорп, Олівейра (Верету, 75), Крістанте (Мхітарян, 46), Залевські (Ель Шаараві, 74) — Лор. Пеллегріні — Дзаньоло (Афена-Гьян, 86), Абрахам.

Попередження: Кулібалі, Дзанолі, Лосано, Інсіньє — Крістанте, Дзаньоло

Источник

Будемо захищатися, боротися. Нічого українського не віддамо, а чужого нам не треба – Президент України

Будемо захищатися. Будемо боротися. Нічого українського не віддамо, а чужого нам не треба. Я вдячний усім нашим бійцям, усім нашим героїчним містам на Донбасі, Маріуполю, а також містам Харківщини, які тримаються. Які захищають долю всієї України, стримуючи сили загарбників. Рубіжне, Попасна, Золоте, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Краматорськ та всі-всі, які протягом усіх цих років і назавжди – з Україною. Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 54-го дня війни.

https://armyinform.com.ua/2022/04/18/budemo-zahyshhatysya-borotysya-nichogo-ukrayinskogo-ne-viddamo-a-chuzhogo-nam-ne-treba-ya-vdyachnyj-usim-nashym-bijczyam-usim-nashym-geroyichnym-mistam-prezydent-ukrayiny/