Володимир Зеленський призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майора Ігоря Танцюру

Президент України Володимир Зеленський призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майора Ігоря Танцюру, звільнивши із цієї посади Юрія Галушкіна. Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

– Призначити генерал-майора Танцюру Ігоря Івановича командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України, – йдеться в указі №337/2022.

Попереднім указом №336/2022 Президент звільнив з посади командувача Сил тероборони ЗСУ Галушкіна.

https://armyinform.com.ua/2022/05/15/volodymyr-zelenskyj-pryznachyv-komanduvachem-syl-terytorialnoyi-oborony-zbrojnyh-syl-ukrayiny-general-majora-igorya-tanczyuru/

Збірна України з футболу виграла Дефлімпіаду

Змагання проходили у бразильському місті Кашіас-ду-Сул.

Фото paralympic.org.ua 15 травня 2022, 23:59

Збірна України стала чемпіоном Дефлімпійських ігор-2021. Поєдинки проходили у Кашіас-ду-Сул (Бразилія).

За підсумками групового етапу українці посіли перше місце, а потім у чвертьфіналі обіграли Італію (2:1).

12 травня у півфіналі українська команда обіграла Туреччину (2:0), а у неділю, 15 травня, у фіналі здолали Францію – 1:0.

Дефлімпіада, фінал
Україна – Франція 1:0.

У складі дефлімпійської збірної України з футболу виступали: Сергій Баєв, Дмитро Бєлоусов, В’ячеслав Брагін, Олександр Верещака, Максим Водолага, Костянтин Войченко, Дмитро Доценко, Ярослав Котляров, Олександр Оленич, Михайло Полянський, Віктор Пустовіт, Ігор Реутов, Володимир Рій, Іван Рудзевич, Сене Рогер Амаду, Нії Абдоуліє, Богдан Мішенко, Роман Стрийський, Шалва Мчедлішвілі, Дмитро Українець.

Источник

Зеленский назначил нового командующего Силами терробороны ВСУ

КИЕВ. 15 мая. УНН. Президент Владимир Зеленский назначил командующим Сил территориальной обороны Вооруженных сил Украины генерал-майора Игоря Танцюра. Соответствующий указ опубликован на сайте главы государства, передает УНН.

Цитата

“Назначить генерал-майора Танцюра Игоря Ивановича Командующим Сил территориальной обороны Вооруженных Сил Украины”, — говорится в указе № 337/2022.

Предыдущим указом № 336/2022 президент уволил с должности командующего Сил терробороны ВСУ Галушкина.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Зеленский назначил главу Киевской военной администрации

Источник

Лунін — найкращий гравець матчу Кадіс — Реал

Український футболіст отримав високу оцінку за гру.

АНДРІЙ ЛУНІН, ФК РЕАЛ 15 травня 2022, 23:39

У рамках 37 туру чемпіонату Іспанії Кадіс на своєму полі приймав Реал (1:1). У основі з’явився Андрій Лунін.

На 61-й хвилині гри українець відбив пенальті, призначеного після його фолу.

23-річний футболіст отримав найвищу оцінку у складі обох команд згідно з порталом WhoScored. Лунін отримав 8.2 бали.

Крім того, Лунін став наймолодшим голкіпером Реала, який відбив пенальті у Ла Лізі з сезону-2008/09.

У поточному сезоні Лунін провів 4 матчі за Реал: 2 у Кубку Іспанії та 2 у Ла Лізі.

Источник

Дефлимпиада: украинская сборная завоевала более 60 золотых наград

КИЕВ. 15 мая. УНН. На XXIV летних Дефлимпийских играх (спортивные соревнования наивысшего уровня для людей, которые не слышат) в Бразилии украинская сборная завоевала 137 наград – 61 золотых, 38 серебряных, 38 бронзовых, передает УНН.

Детали

В финале “сине-желтые” с счетом 1:0 обыграли команду Франции. Решающий мяч на 10-й минуте встречи забил Богдан Мишенко.

Бронзовыми призерами стали футболисты Турции, которые в серии пенальти возобладали над командой Германии — 4:3 (1:1 — в основное время).

На счету нашей команды 137 наград – 61 золото, 38 серебряных и 38 бронзовых. По показателю добытых медалей и по количеству золота Украина идет единоличным лидером в медальном зачете.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Украинская теннисистка Элина Свитолина впервые станет мамой: ждет девочку

Источник

Робимо все, щоб зберігати максимальну увагу світу до України та наших потреб – звернення Президента Володимира Зеленського

Влада України робить усе, щоб зберігати максимальну увагу світу до нашої держави, забезпечувати її інформаційну й політичну підтримку.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

[embedded content]

Українці! Українки!

Усі наші захисники і захисниці!

Завершується 81-й день нашої оборони і починається ще один тиждень цілодобової роботи на Україну і на перемогу.

Цього тижня буде – як і завжди – багато міжнародної активності, в якій я братиму участь. Ключове – це зброя і фінансова підтримка для України. Фінанси не тільки для того, щоб зберігати стабільність зараз, але й щоб вже розпочинати відбудову зруйнованого Росією.

Також працюємо для посилення санкцій проти Росії. Потрібно, щоб партнери щотижнево ухвалювати рішення, які обмежують звʼязки Росії зі світом. Окупанти мають відчувати підвищення ціни війни для них – відчувати постійно.

Зараз першочергово – це нафтове ембарго. Як би в Москві не намагалися зірвати це рішення, час залежності Європи від російських енергоресурсів закінчується. І це не змінити.

Ще одне завдання – яке набуває тим більшого значення, чим довше триває війна – робимо все, щоб зберігати максимальну увагу світу до нас, до України. Інформація про наші потреби має бути в новинах усіх держав, які важливі для нас. Має бути там постійно і кожного дня.

Зокрема, для цього – для більшої інформаційної і політичної підтримки України – вже у понеділок буду спілкуватись зі студентами провідних американських університетів. Це 63 університети США і два університети Канади, які обʼєднують сотні тисяч студентів і є великою експертною та дослідницькою спільнотою. Їхній голос точно посилить наші можливості. Також заплановане і окреме звернення до студентів Стенфордського університету – наприкінці травня.

Готуюся також до спілкування з українськими студентами провідних ВУЗів нашої держави. У своєму зверненні до них відповім на деякі важливі складні питання, які вже є у нашому суспільстві, які вже видно. І очікую глибоких запитань від них, від наших студентів.

Обовʼязково продовжу звертатись до парламентів європейських держав-партнерів України. Наше завдання – це статус кандидата в члени Євросоюзу для України, а згодом – вступ до Євросоюзу за швидкою процедурою. Кожна держава має значення. Кожен голос важливий. Не менш важливо і мати максимальну згоду європейських країн посилювати санкції проти Росії. Саме для цього найближчим часом звертатимусь до парламенту Люксембургу.

До речі, працюємо також і над тим, щоб розширити географію таких спеціальних виступів у парламентах на країни Африки та Азії.

На 23-тє травня заплановане звернення до учасників Форуму в Давосі. Цьогоріч конференція буде особливо важливою для нашої країни. Буде обговорюватись післявоєнне відновлення. Робимо все, щоб по максимуму зібрати підтримку світу, і участь в роботі Давоського форуму є однією з найкращих можливостей саме для цього.

Продовжуємо дуже складні і делікатні переговори, щоб врятувати наших людей з Маріуполя, з “Азовсталі”. Цим питанням займаємось щоденно. І головне, щоб домовленості виконувались.

Очікуємо ухвалення Сполученими Штатами Америки важливих рішень для нашої держави. Нового суттєвого пакету підтримки і детального опрацювання поновленої історичної програми “ленд-лізу”.

Готуємось до нових намагань Росії наступати на Донбасі, якось активізувати свій рух на півдні України. Окупанти досі не хочуть визнавати, що знаходяться в глухому куті і що їхня так звана “спецоперація” вже збанкрутувала. Але обовʼязково настане момент, коли Український народ дотисне загарбників до повного визнання ними реальності.

Що б вони не “креативили” в Херсоні та Мелітополі, як би не зображали свою нібито “владу” в окупованих районах Приазовʼя і Донбасу, їхнє перебування там все одно тимчасове. Там все одно будуть український прапор, український закон, українське життя.

Сьогоднішні російські ракетні удари по Львівській області, обстріли Гуляйполя, Сєвєродонецька, Лисичанська, міст і громад Донецької області – вся ця жорстокість окупантів, яку Україна переживає щодня, призведе лише до того, що російські солдати, які виживуть, унесуть це зло із собою назад в Росію.

Унесуть, бо відступатимуть. Ось чим завершиться уся гарячкова активність російських військових, яку бачимо зараз. І я вдячний усім українцям і українкам, які наближають цей час.

Вічна слава усім, хто захищає державу!

Вічна памʼять кожному, вічна памʼять кожній, хто віддав життя за Україну!

Слава Україні!

https://armyinform.com.ua/2022/05/15/robymo-vse-shhob-zberigaty-maksymalnu-uvagu-svitu-do-ukrayiny-ta-nashyh-potreb-zvernennya-prezydenta-volodymyra-zelenskogo/

Продолжаем очень сложные и деликатные переговоры, чтобы спасти наших людей из «Азовстали»: Зеленский

КИЕВ. 15 мая. УНН. Президент Украины Владимир Зеленский в своем видеообращении отметил, что продолжаются переговоры по спасению людей на заблокированном российскими оккупантами заводе “Азовсталь” в Мариуполе, передает УНН.

Цитата

“Продолжаем очень сложные и деликатные переговоры, чтобы спасти наших людей из Мариуполя, из „Азовстали“. Этим вопросом занимаемся ежедневно. И главное, чтобы договоренности выполнялись”, — сказал он.

Напомним

Государственная пограничная служба Украины обнародовала видео, на котором показала условия, в которых находятся защитники завода “Азовсталь” в заблокированном Мариуполе.

Источник

Бетіс переміг Гранаду, Атлетік сильніший за Осасуну та інші матчі Ла Ліги

Завершився передостанній тур чемпіонату Іспанії.

вільярреал — реал сосьедад, getty images 15 травня 2022, 23:15

Завершилась низка матчів 37-го туру іспанської Ла Ліги.

Так, Атлетік на своєму полі без особливих проблем переміг Осасуну. Голами відзначились футболісти, що вийшли на заміну — Беренгер та Вільялібре.

Атлетік — Осасуна 2:0

Голи: Беренгер, 33, Вільялібре, 79


Бетіс в свою чергу із таким самим рахунком переграв одного з аутсайдерів чемпіонату Гранаду. Дубль на свій рахунок записав Хуанмі. 

Бетіс — Гранада 2:0

Голи: Хуанмі, 14, 88

Попередження: Суарес.


Реал Сосьедад в матчі, який команди грали більше ста хвилин, із великими зусиллями переграв в гостях Вільярреал. На гол Коклена гості відповіли влучними пострілами Ісака та Субіменді.

Вільярреал — Реал Сосьедад 1:2

Голи: Коклен, 43 — Ісак, 56, Субіменді, 73

Попередження: Сальдуа, Фойт, Альбіоль, Ісак, Ло Чельсо, Джексон.


Леванте на своєму полі здобув вольову перемогу над Алавесом. Гості доволі швидко відкрили рахунок зусиллями Хоселу в середині першого тайму, але згодом забивали лише «жаби». 

Дуарте, Рохер та Моралес принесли своїй команді цілком заслужену перемогу. Відзначимо також бійку в середині другого тайму між футболістами, яка спричинила спалах жовтих карток на полі.

Леванте — Алавес 3:1

Голи: Дуарте, 53, Рохер, 74, Моралес, 90+5 — Хоселу, 36

Попередження: Кампанья, Моралес, Сараччі, Понс, Де Ла Фуента, Мендес, Мальса, Сольдадо, Ескаланте, Лежен, Коке, Везу.


Мальорка на своєму полі здобула перемогу над Райо Вальєкано. Голи Мурікі та Сісса довгий час не приносили жодній команді перемогу, але вишедший на поле Пратс в компенсований час приніс господарям поля три очки.

Мальорка — Райо Вальєкано 2:1

Голи: Мурікі, 13, Пратс, 90+2 — Сісс, 60

Попередження: Мурікі.


Сельта мінімально переграла Ельче на своєму полі завдяки пострілу Деніса Суареса після передачі Яго Аспаса.

Сельта — Ельче 1:0

Гол: Суарес, 9.

Попередження: Галан, Тапіа, Моренте, Марконе.

Источник

Оружие, санкции и финансовая поддержка: Зеленский о запланированных переговорах на следующую неделю

По словам президента, «информация о наших нуждах должна быть в новостях всех государств, которые важны для нас»

Президент Украины Владимир Зеленский сказал, что на следующей неделе будет много международных переговоров и будет говорить прежде всего о трех ключевых вещах: оружии, санкциях и финансовой поддержке.

Информация дополняется…

Подготовил/ла : Юлия Лавришин

Оставайтесь в курсе последних событий! Подписывайтесь на наш канал в Telegram

Источник

Зеленский обратится к студентам ведущих вузов Украины

КИЕВ. 15 мая. УНН. Президент Украины Владимир Зеленский в своем видеообращении рассказал, что готовится обратиться к украинским студентам ведущих вузов нашего государства, передает УНН.

Цитата

“Готовлюсь к общению с украинскими студентами ведущих вузов нашего государства. В своем обращении к ним отвечу на некоторые важные сложные вопросы, которые уже есть в нашем обществе, которые уже видны. И ожидаю глубоких вопросов от них, от наших студентов”, — сказал он.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: На знак особого уважения: Зеленский получил награду “Герб Таллинна”

Источник