Хто був найкращим гравцем Динамо Київ у матчі-відповіді проти Фенербахче?

Редакція Football.ua пропонує читачам визначити найкращого футболіста «біло-синіх» у минулому поєдинку Ліги чемпіонів.

Гравці Динамо, getty images 27 липня 2022, 23:59

У рамках матчу-відповіді відбору в груповий етап Ліги чемпіонів київське Динамо вирушило в гості до стамбульського Фенербахче, де в овертаймах здобуло перемогу з рахунком 2:1 та пробилося до третього кваліфікаційного раунду.

Football.ua пропонує своїм читачам шляхом голосування визначити найкращого футболіста команди Мірчі Луческу у минулому поєдинку.

Нагадаємо, що наступним суперником киян на шляху до групового етапу Ліги чемпіонів стане австрійський Штурм. Дивитись відео голів та огляд матчу Фенербахче — Динамо Київ ви можете на Football.ua.

Источник

Байрактар і Джавеліна: у Мін’юсті розповіли як українці називають дітей під час війни

В Україні деякі батьки стали давати новонародженим імена, пов’язані з новими видами зброї, за допомогою якої ЗСУ знищує рашистів.

Про це інформує пресслужба Міністерства юстиції.

«Під час війни з’явилося багато нових слів у медіапросторі, зокрема, пов’язані з новими видами зброї, за допомогою якої наша армія успішно знищує рашистів. Ними й нарікають малят породіллі», – зазначається у повідомленні.

Так серед серед жіночих імен зареєстровані імена Аделіна-Джавеліна та Джавеліна, серед чоловічих – Артур-Байрактар і Ян-Джавелін.

У Мін’юсті зазначили, що популярності набирає ім’я Стефанія після перемоги українського гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі «Євробачення-2022» з піснею «Stefania».

Проте більшість українців при виборі імен для своїх малюків надають перевагу все ж таки традиційним іменам. Так, за І півріччя 2022 року найпопулярнішими жіночими іменами, якими українці називали своїх новонароджених дітей, стали Анна, Софія, Марія, Вікторія, Анастасія, Соломія, Олександра, Поліна. Найпоширенішими ж чоловічими іменами стали Артем, Олександр, Максим, Богдан, Марк, Дмитро, Михайло.

https://armyinform.com.ua/2022/07/27/bajraktar-dzhavelina-stefaniya-u-minyusti-pidtverdyly-voyenni-imena-novonarodzhenyh-ukrayincziv/

Граждане и власти Польши потратили 1% ВВП страны на помощь Украине

КИЕВ. 28 июля. УНН. Польша в общей сложности потратила около 1% собственного ВВП на помощь беженцам из Украины в первые дни войны – об этом свидетельствует исследование Польского экономического института, передает УНН.

Детали

В институте подсчитали, что Польша потратила в поддержку Украины на всех уровнях 25 млрд. злотых (5,3 млрд. долларов). Речь идет как о деньгах, выделяемых государством, так и о частных пожертвованиях, и это соответствует одному проценту от национального ВВП государства.

По данным соцопроса, после начала войны 70% граждан Польши приняли участие в оказании помощи Украине, сейчас это продолжают делать 54% респондентов.

Верховная Рада в знак благодарности Польше за ее помощь приняла в первом чтении законопроект об особом статусе поляков в Украине — например, им будет проще, чем другим иностранцам, устроиться на работу или получить медицинскую помощь.

Напомним

Польша закупит в Южной Корее танки и истребители.

Источник

«Прокурору» лнр «світить» 10 років ув’язнення

СБУ зібрала доказову базу і щодо злочинної діяльності так званого «заступника прокурора Марківського району генеральної прокуратури лнр», інформує пресслужба відомства.

«Задокументовано, що 34-річний уродженець рф, який мешкав у тимчасово окупованому Луганську, добровільно обійняв цю «керівну посаду». Наразі він служить окупаційному режиму, створеному агресором для придушення спротиву місцевих мешканців і переслідування українських патріотів», – повідомили у спецслужбі.

Стосовно усіх цієї осіби СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу. Викритому зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

https://armyinform.com.ua/2022/07/27/prokuroru-lnr-svityt-10-rokiv-uvyaznennya/

Зеленский анонсировал увеличение украинского экспорта электричества в ЕС

КИЕВ. 27 июля. УНН. Во время своего вечернего обращения Владимир Зеленский анонсировал увеличение украинского экспорта электричества потребителям Европейского Союза, пишет УНН.

Детали

Президент сообщил, что власти готовятся к увеличению украинского экспорта электричества потребителям в Евросоюзе. Несмотря на войну, Украина в рекордные сроки обеспечила присоединение энергосети страны к энергосистеме всей Европы.

Цитата

«Наш экспорт позволяет нам не только иметь валютную выручку, но и помогать нашим партнерам выстоять против российского энергетического давления», — сказал Зеленский

Как отметил Глава государства, Украина постепенно становится одним из гарантов европейской энергетической безопасности именно благодаря внутреннему производству электричества.

Напомним

Зеленский прокомментировал уничтожение Антоновского моста и заверил, что Украина отстроит все уничтоженные переправы.

Источник

Фенербахче — Динамо Київ 1:2 Відео голів та огляд матчу

Представляємо до вашої уваги відео найкращих моментів поєдинку кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

У рамках матчу-відповіді відбору в груповий етап Ліги чемпіонів київське Динамо вирушило в гості до стамбульського Фенербахче, де в овертаймах здобуло перемогу з рахунком 2:1.

Завдяки голам Віталія Бульяльського та Олександра Караваєва, а також, звісно, феноменальній грі Георгія Бущана у воротах, підопічні Мірчі Луческу у підсумку зуміли залишити поєдинок за собою після нульової нічиєї у першому матчі.

У підсумку на протистояння проти австрійського Штурма від звітної пари команд відправиться київське Динамо. Для турецького Фенербахче відкривається шлях до кваліфікації Ліги Європи УЄФА

Огляд матчу:

[embedded content]

Фенербахче — Динамо Київ 1:2 (перший матч — 0:0)
Голи: Салаї, 88 — Буяльський, 58, Караваєв, 114

Фенербахче: Алтай — Осаї-Семюел, Тіссеран (Лінкольн, 85), Салаї, Кадіоглу — Арао (Новак, 95) — Кахведжі (Мор, 46), Юксек, Россі — Кінг (Крешту, 63), Валенсія.

Динамо Київ: Бущан — Кендзьора (Караваєв, 91), Забарний, Попов, Дубінчак (Вівчаренко, 106) — Сидорчук (Андрієвський, 106), Шапаренко — Циганков, Буяльський, Вербич (Ванат, 38) — Бєсєдін.

Попередження: Юксек, Осаї-Семюел, Валенсія, Мор, Салаї — Циганков, Сидорчук, Дубінчак, Буяльський, Шапаренко, Попов, Гармаш

На 53-й хвилині був вилучений Ісмаїл Юксек (Фенербахче) (друге попередження).

На 70-й хвилині Еннер Валенсія (Фенербахче) не забив пенальті (воротар).

Источник

Генерал Валерій Залужний провів телефонну розмову з генералом Вейном Дональдом Ейром

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний провів телефонну розмову з Начальником штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром.

«Подякував йому і в його особі Премʼєр-міністрові Канади та всьому канадському народу за військову допомогу нашій державі в умовах повномасштабної російської агресії. Ми предметно обговорили хід та обсяги чергових поставок озброєння і техніки.  Генерал Ейр особисто докладає багато зусиль для підтримки України, за що я йому щиро вдячний», –  зазначив Валерій Залужний.

https://armyinform.com.ua/2022/07/27/general-valerij-zaluzhnyj-proviv-telefonnu-rozmovu-z-generalom-vejnom-donaldom-ejrom/

Ярмоленко допоміг Аль-Айну перемогти Гройтер Фюрт

Українець вийшов у стартовому складі команди.

аль-айн — гройтер фюрт, фото аль-айн 27 липня 2022, 23:22

Аль-Айн продовжує підготовку до розіграшу чергового чемпіонату ОАЕ.

Так, команда Сергія Реброва разом із Андрієм Ярмоленко у старті здолала Гройтер Фюрт. У складі Аль-Айну відзначились Жонатас та Рахімі.

Українець провів на полі 45 хвилин, після чого залишив поле.


Аль-Айн — Гройтер Фюрт 2:1

Голи: Жонатас, 9, Рахімі, 24 — ?

Источник

Все переправы будут отстроены, но уже нами, — Зеленский

КИЕВ. 27 июля. УНН. Во время вечернего обращения Владимир Зеленский прокомментировал уничтожение Антоновского моста и заверил, что Украина отстроит все уничтоженные переправы, пишет УНН.

Цитата

«По Антоновскому мосту в Херсоне и другим переправам в области. Конечно, все они будут отстроены, но уже нами.
Делаем все для того, чтобы у оккупантов не оставалось никаких логистических возможностей на нашей земле», — сказал Президент .

Зеленский заверил, что Украина сломает все планы оккупантов и будет освобождать свою территорию военными, дипломатическими и всеми другими доступными инструментами, пока не выйдет на законные границы.

Напомним

У Зеленского показали, как Украина готовится к возможному наступлению с территории Беларуси.

Источник

Антонівський міст буде відбудовано, але вже нами – Зеленський

І Антонівський міст у Херсоні, й інші зруйновані переправи в області, будуть відбудовані, але вже нами.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Коротко звітую про добу, що минає.

Перше – щодо Антонівського мосту в Херсоні та інших переправ в області. Звичайно, всі вони будуть відбудовані, але вже нами.

Робимо все для того, щоб в окупантів не залишалося жодних логістичних можливостей на нашій землі.

Хоч би які в них були плани – ми їх зламаємо. І будемо звільняти нашу територію воєнними, дипломатичними та всіма іншими доступними інструментами, поки не вийдемо на законні кордони України.

Друге – сьогодні Верховна Рада України погодила призначення нового Генерального прокурора, ним став Андрій Костін. Людина порядна, професійна, уміє працювати системно. Серед його найголовніших завдань суспільство бачить забезпечення всього, що необхідно для притягнення росії до відповідальності за війну. Це співпраця з Міжнародним кримінальним судом, з державами-партнерами, які допомагають встановлювати конкретних винних серед російських військових; це фіксація фактів скоєних окупантами злочинів, забезпечення формування доказової бази для притягнення до кримінальної відповідальності кожного воєнного злочинця. Офіс Генерального прокурора є однією з ключових інституцій, які працюють для того, щоб усі російські вбивці й кати відповідали за скоєне проти українців.

Третє – готуємося до збільшення нашого експорту електрики споживачам у Європейському Союзі. Попри таку війну ми в рекордний термін забезпечили приєднання енергомережі України до енергосистеми всієї Європи. Наш експорт дає нам змогу не тільки мати валютну виручку, але й допомагати нашим партнерам вистояти проти російського енергетичного тиску.

Поступово зробимо Україну одним з гарантів європейської енергетичної безпеки саме завдяки нашому внутрішньому виробництву електрики.

Четверте – готуємося до дуже важливих політичних і дипломатичних подій, які заплановані на другу половину цього тижня. Передусім це стосується завтрашнього відзначення Дня Української Державності. Але не тільки цього. Будуть ще події, будуть ще новини. Щотижня посилюємо нашу державу, щотижня робимо речі, які зближують нас із Європейським Союзом, і щотижня забезпечуємо додаткові сили, щоб протистояти Росії.

Пʼяте – сьогодні відбулося спільне засідання Міжнародної санкційної групи під керівництвом Андрія Єрмака і Майкла Макфола за участю представників українського парламенту – керівництва Верховної Ради та фракцій і груп. Напрацьовуються нові рішення, які збільшать ціну для росії за війну. Зокрема, є ініціатива щодо посилення відповідальності на рівні Євросоюзу за ухилення від санкцій та ініціатива щодо обов’язкового розкриття інформації про будь-які ділові контакти, спільне володіння корпоративними правами та власністю з громадянами росії. Санкційна група Єрмака-Макфола буде координувати свою роботу з представниками нашого парламенту.

І ще одне.

За час повномасштабної війни 160 українським воїнам я присвоїв звання Героя України. І серед них – одному з найефективніших українських льотчиків, майору Олександру Кукурбі. У квітні в Маріїнському палаці, у Білій Залі Героїв України я вручив йому орден «Золота Зірка». Вчора майор Кукурба загинув у бою. Це був його сотий бойовий виліт. Справжній український герой, якого ми будемо завжди памʼятати.

Вічна памʼять усім, хто загинув за Україну!

Слава кожному й кожній, хто захищає нашу державу!

Слава Україні!

https://armyinform.com.ua/2022/07/27/antonivskyj-mist-bude-vidbudovano-ale-vzhe-namy-zelenskyj/