Чуамені та Рюдігер дебютували за Реал

Новачки з’явились на полі у матчі проти Айнтрахта.

Орельєн Чуамені, Getty Images 10 серпня 2022, 23:59

Мадридський Реал у Гельсінкі переміг Айнтрахт у поєдинку за Суперкубок УЄФА з рахунком 2:0.

Цей поєдинок став знаковим не тільки для Каріма Бензема, який піднявся на друге місце у списку найкращих бомбардирів клубу.

Двоє літніх новачків Реала центрбек Антоніо Рюдігер та хавбек Орельєн Чуамені дебютували за іспанський клуб.

Рюдігер на 85 хвилині матчу змінив Карвахаля, а Чуамені на тій же хвилині вийшов замість Крооса.

Источник

Володимир Зеленський: продовжую створювати нові звʼязки на найвищому рівні з країнами Африки

– Сьогодні говорив з Президентом Республіки Гана. Вчора – з Президентом Демократичної Республіки Конго. Продовольча безпека, співпраця в міжнародних організаціях, економічні звʼязки – це коло питань, які йдуть у плюс і нашій державі, і африканським країнам, – повідомив Президент у своєму зверненні за підсумками 168-го дня повномасштабного російського вторгнення.

Джерело: Офіс Президента

https://armyinform.com.ua/2022/08/10/volodymyr-zelenskyj-prodovzhuyu-stvoryuvaty-novi-zv%ca%bcyazky-na-najvyshhomu-rivni-z-krayinamy-afryky/

Реал — володар Суперкубка УЄФА-2022

Колектив Карло Анчелотті у вирішальному поєдинку здолав франкфуртський Айнтрахт.

Реал — Айнтрахт, Getty Images 10 серпня 2022, 23:53

Звіт про матч читайте пізніше на нашому сайті.

Реал — Айнтрахт 2:0
Голи: Алаба, 38, Бензема, 65

Реал: Куртуа — Карвахаль (Рюдігер, 85), Мілітао, Алаба, Менді — Модрич (Модрич, 66), Каземіро, Кроос (Чуамені, 85) — Вальверде (Камавінга, 75), Бензема, Вінісіус (Себалйьос, 85).

Айнтрахт: Трапп — Туре (Аларіо, 69), Тута, Н’Діка — Кнауфф, Соу, Роде (Гьотце, 58), Ленц — Камада, Борре, Ліндстрьом (Муані, 58).

Попередження: Аларіо.

Источник

Глава держави підписав указ про нагородження захисників

– Ввечері підписав черговий указ про нагородження наших захисників. 244 учасники бойових дій відзначені державними нагородами, з них 21 – посмертно, – повідомив Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 168-го дня повномасштабного російського вторгнення.

– Українці мають завжди памʼятати, що кожен крок нашої армії у цій війні зроблений у жорстоких і тяжких боях. Окупанти нічого не захоплювали без спротиву наших героїв з 24 лютого і нічого не зможуть зберегти. Ми все звільнимо.

Джерело: Офіс Президента

https://armyinform.com.ua/2022/08/10/glava-derzhavy-pidpysav-ukaz-pro-nagorodzhennya-zahysnykiv/

Бензема випередив Рауля та став другим бомбардиром в історії Реалу

Француз відзначився у матчі за Суперкубок УЄФА.

Карім Бензема, Getty Images 10 серпня 2022, 23:40

У поєдинку за Суперкубок УЄФА мадридський Реал у Гельсінкі переграє Айнтрахт з Франкфурту.

Перший гол забив у зустрічі Давід Алаба, а у другому таймі збільшив перевагу мадридців Карім Бензема.

Цей гол став для француза 324 за «королівський клуб». Він стає другим бомбардиром в історії клубу, обійшовши Рауля (323 голи).

Лідером у цьому списку залишається португальська суперзірка Кріштіану Роналду, на рахунку якого 450 голів. Форвард не грає за Реал з 2018 року.

Источник

Оккупанты говорят, что в Донецке произошла утечка аммиака

КИЕВ. 10 августа. УНН. Как сообщили оккупанты из так называемого «мчс днр», сегодня, 10 августа, вечером, на одном из заводов Донецка произошел взрыв, в результате чего произошла утечка аммиака, передает УНН.

Детали

Пивзавод, на котором произошел взрыв, расположен в Калининском районе Донецка.

Сообщается, что зона поражения – примерно 2 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: В оккупированном Мелитополе раздался взрыв: предварительно – горит здание сервисного центра МВД, которое захватили рашисты

Источник

Коли закінчиться війна? Президент повідомив від чого залежить відповідь на це запитання 

– Питання, яке турбує абсолютно всіх: коли закінчиться війна? Хтось каже – іще місяці, хтось каже – рік, хтось навіть більше. Але питання про час насправді безпосередньо залежить від питання про втрати, яких зазнає Росія. Що більше буде втрат в окупантів, то швидше ми зможемо звільнити нашу землю й гарантувати безпеку Україні. Ось про це варто думати всім, хто захищає нашу державу й допомагає Україні: як завдати окупантам якнайбільших втрат, щоб меншим був час війни, про це йдеться у зверненні Президента України за підсумками 168-го дня повномасштабного російського вторгнення.

– Тільки за одну минулу добу окупанти втратили десять бойових літаків: дев’ять у Криму і ще один – на Запорізькому напрямку. Є в окупантів і нові втрати бронетехніки, складів з боєприпасами, логістичних маршрутів…

За словами Володимира Зеленського, завтра в Копенгагені починає роботу конференція на рівні міністрів оборони держав – партнерів України. Обговорюватиметься подальша підтримка нашої держави в цій війні, зокрема зброєю. «Я вдячний усім нашим партнерам, які розуміють, що тільки забезпеченням програшу Росії на полі бою, тільки російськими втратами – військовими, політичними, економічними – можна наблизити повернення безпеки для України та всієї Європи», – переконаний Президент.

Джерело: Офіс Президента

https://armyinform.com.ua/2022/08/10/koly-zakinchytsya-vijna-prezydent-povidomyv-vid-chogo-zalezhyt-vidpovid-na-cze-zapytannya/

Лукаку: Я злий. За рік люди забули, що я вмію робити на полі

Футболіст готується до нового сезону.

Ромелу Лукаку, Getty Images 10 серпня 2022, 23:26

Нападник міланського Інера Ромелу Лукаку, контракт якого належить Челсі, у передчутті нового сезону Серії А.

«Сезон, проведений в Челсі, дав мені додаткову мотивацію. Тепер я хочу виступати навіть краще, ніж раніше. Думаю, за рік люди забули, що я вмію робити на полі. Я злий.

Коли я йшов, то хотів спробувати проявити себе в Челсі ще один раз. Я провів 11 років у Лондоні, і мені хотілося повернутися туди зіркою. Після останньої гри я почав думати, який варіант буде найкращим для мене.

Сезон у Челсі вийшов дуже складним. Думаю, у майбутньому нічого не змінилося б, тож я вирішив повернутися сюди», — цитує гравця Goal.

Нагадаємо, що Інтер орендував Ромелу Лукаку в Челсі на один рік. У сезоні-2021/22 на його рахунку за Челсі 43 матчі та 15 голів.

Источник

Хоч би що обіцяли окупанти, їхня дорога одна – це втеча. Якщо встигнуть

– Хочу сказати дещо важливе мешканцям тимчасово окупованої території. Хоч би що обіцяли окупанти, їхня дорога одна – це втеча. У кращому разі. Якщо встигнуть, – йдеться у зверненні Президента за підсумками 168-ї доби війни.

– Якщо ви володієте будь-якою важливою інформацією про ворога, будь ласка, повідомте її в безпечний для себе спосіб нашим спецслужбам, нашим військовим. Якщо знаєте тих, хто допомагає окупантам чи виправдовує агресію, будь ласка, повідомляйте й про це.

Володимир Зеленський закликав українців допомагати нашим людям на окупованій території, які залишились самі чи без звʼязку. «Говоріть з ними, підтримуйте їх, розповідайте їм про нашу боротьбу й про можливості евакуюватися на вільну територію».

Джерело: Офіс Президента

https://armyinform.com.ua/2022/08/10/hoch-by-shho-obiczyaly-okupanty-yihnya-doroga-odna-cze-vtecha-yakshho-vstygnut/

Як влаштований «динамічний» захист рашистського танка Т-80БВМ

Українські воїни захопили ворожий танк, і зафіксували на відео, як окупанти замість динамічного захисту використовують звичайну гуму:

рашисти, мабуть, серйзоно сподівались, що такий суперзахист врятує їх на полі бою.

Це відео вже має більше 200 тисяч переглядів.

«Динамічний захист рашистського танка Т-80БВМ. Javelin відскакує від гуми і летить назад. Російська корупція допомагає Україні перемогти», – так наші воїні прокоментували наявність «ефективного і сучасного» динамічного захисту на ворожому танку.

https://armyinform.com.ua/2022/08/10/yak-vlashtovanyj-dynamichnyj-zahyst-rashystskogo-tanka-t-80bvm/