Мане приніс Ліверпулю перемогу над Астон Віллою

Колективу Юргена Клоппа певний час довелося відіграватися, проте зрештою вдалося зберегти інтригу в чемпіонських перегонах.

Астон Вілла — Ліверпуль, Getty Images 10 травня 2022, 23:59

Звіт про матч читайте пізніше на нашому сайті.

Астон Вілла — Ліверпуль 1:2
Голи: Дуглас Луїс, 4 — Матіп, 6, Мане, 64

Астон Вілла: Мартінес — Кеш, Конса, Мінгс, Дінь — Макгінн, Накамба (Чуквуемека, 61), Дуглас Луїс — Коутіньо (Буендія, 70) — Інгз, Воткінс (Траоре, 81).

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд, Матіп, Ван Дейк, Цимікас — Кейта, Фабіньо (Гендерсон, 30), Джонс (Тіаго, 62) — Діас, Жота, Мане.

Источник

Зеленский о встрече с главами МИД Германии и Нидерландов: обсудили послевоенное восстановление Украины

КИЕВ. 10 мая. УНН. Президент Украины Владимир Зеленский в своем видеообращении рассказал о встрече в Киеве с министром иностранных дел Германии Анналеной Бербок и главой МИД Нидерландов Вопке Гукстроем, передает УНН.

Цитата

“Провел в Киеве переговоры с министрами иностранных дел Германии и Нидерландов. Говорили об усилении Украины, о скорейшем завершении этой войны. Обсудили также и детали того, как наши друзья могут приобщиться к послевоенного восстановления Украины. Благодарен им и за возобновление работы посольств в нашей столице. Это важный жест, который подтверждает уверенность Европы в будущем Украины”, — отметил он.

Зеленский также добавил, что уже 36 иностранных представительств работают в столице.

Напомним 

Германия снова открывает свое посольство в Киеве.

Источник

Появилось видео выстрелов ВСУ по российским оккупантам из 155-мм гаубиц M777

Натовская артиллерия уже работает на востоке Украины

Американские 155-мм гаубицы M777, предоставленные Украине в рамках военной помощи США, уже уничтожают российских оккупантов. Видео выстрелов ВСУ по вражеским позициям опубликовал журналист Юрий Бутусов на своем YouTube-канале.

Юрий Бутусов написал, что это первые выстрелы ВС Украины из американских гаубиц M777 по российским войскам на Востоке Украины.

Читайте также: Западная артиллерия, едущая в Украину, изменит войну с Россией – WP

Напомним,США уже поставили более 85 из 90 гаубиц, оружия дальнего действия, которые были обещаны Украине, а также более 110 тыс. из 184 тыс. боеприпасов к ним. Напомним также, Украина отказывается от советского вооружения в пользу оружия стандартов НАТО, в том числе 155-мм артиллерии.

Подготовил/ла : Юлия Лавришин

Оставайтесь в курсе последних событий! Подписывайтесь на наш канал в Telegram

Источник

Українська діаспора з США допомагає звільняти українську землю від російської навали

Україна у нас одна. І в якому куточку світу ми б не знаходились, завжди залишаємось українцями – нам боляче за рідну неньку.

Збройні Сили України завжди відчувають підтримку, яка надходить за тисячі кілометрів. Ось наприклад, допомога, що надійшла від української діаспори з Чикаґо (США), дуже відчутна на фронті. Вона допомагає нашим бійцям нищити окупанта та звільняти українську землю від російської навали.

Щира вдячність за такі необхідні для нашої перемоги прилади. Вони відразу будуть направлені в підрозділи, які ведуть активні бойові дії.

Все буде Україна! Разом переможемо!

Джерело: Оперативне командування «Захід»

https://armyinform.com.ua/2022/05/10/ukrayinska-diaspora-z-ssha-dopomagaye-zvilnyaty-ukrayinsku-zemlyu-vid-rosijskoyi-navaly/

NAVI замінили одного з російських гравців складу з VALORANT на білоруса та планують грати турнір на $200 000

Natus Vincere повідомили, що вони візьмуть участь у великому турнірі з VALORANT — VCT 2022: EMEA Stage 2 Challengers з призовим фондом у $200 000. 

Командний сайт повідомляє, що більша частина чорно-жовтих переїхала до Сербії. Чому? Бо команда складається цілком з росіян та білорусів. Чому частина, ну бо яка різниця — і так прокатить. Тобто керівництво української команди NAVI гадає, що якщо російські клуби можуть не робити ніяких заяв з засудженням Росії та переїжджати до Сербії, то це цілком підходить і команді, яка базується в Україні, країні, яку знищують саме росіяни за допомогою білорусів. 

Окрім цього сайт NAVI повідомляє, що нещодавно в команді відбулася заміна. Ні, не на українця чи європейця. Росіянина Ярослава Jady Ніколаєва було замінено на білоруса Миколу zeddy Лапко. 

До речі, після нашої статті на сайті NAVI з’явилися прапори у росіян та білорусів, але вони чомусь сірого кольору. Даємо підказку — поставте сербські прапори, бо ваші фанати мабуть повні ідіоти.

До того ж в новині на офіційному сайті команди, мабуть, вперше в історії перед нікнеймами гравців немає прапорів. Я то кажуть: «Пацюки плакали, кололись, але продовжували їсти кактус».

Окупаційний склад NAVI з Valorant виглядає так: 

Артур 7ssk7 Кюршин
Денис dinkzj Ткачов
Михайло Duno Фокін
Кирило Cloud Нехожін
Микола zeddy Лапко

Дмитро SmartSeven Смарцелов (тренер)
Влад TheVs Мороз (менеджер)

Нагадаємо, що нещодавно ми випустили статтю про номінально українську команду NAVI, більшість якої складають російські гравці. Більш того NAVI навіть наймають нових представників Росії та Білорусі після двох з половиною місяців війни. #deoccupationnavi

Источник

ВСУ постепенно оттесняют оккупантов от Харькова — Зеленский

КИЕВ. 10 мая. УНН. Президент Украины Владимир Зеленский в своем видеообращении подчеркнул, что ВСУ постепенно оттесняют российских оккупантов от Харькова и поблагодарил защитников нашего государства, передает УНН.

Цитата

“Вооруженные Силы нашего государства обеспечили нам всем хорошие новости из Харьковской области. Постепенно оттесняют оккупантов от Харькова. Я благодарен всем нашим защитникам и защитникам, которые держат оборону и проявляют действительно сверхчеловеческую силу, чтобы изгнать армию захватчиков. Когда-то вторую по мощности армию мира”, — сказал Зеленский.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Восстановить Харьков можно через два-три года – мэр города

Источник

Тоттенгем може включити Яя Туре до тренерського штабу

Івуарієць може отримати роботу у лондонському клубі.

Яя Туре, getty images 10 травня 2022, 23:28

Тоттенгем розглядає можливість запропонувати Яя Туре роботу у тренерському штабі вже найближчим часом.

Як повідомляє Standard, цього місяця івуарійський спеціаліст проведе переговори з Тоттенгемом щодо цієї можливості.

Зараз він на порозі отримання ліцензії УЄФА рівня А і шукає роботу. Колишній півзахисник Манчестер Сіті працював із командою-U18.

Нагадаємо, що раніше Яя Туре претендував на посаду головного тренера румунського Сепсі.

Источник

Російські війська втратили 260 окупантів – ОТУ «Схід»

Ілюстративне фото

Протягом доби, 10 травня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські війська здійснили 4 атаки.

Українські захисники знищили:
особового складу – до 260 осіб;
танків – 4
БТР – 2
БМП – 2
САУ – 4
АТТ – 7
БПЛА – 2

Смерть ворогам!

Слава Україні!

https://armyinform.com.ua/2022/05/10/sogodni-v-nashomu-rajoni-vidpovidalnosti-rosijski-vijska-vtratyly-260-osib-otu-shid/

«Евровидение-2022»: Украина выступила в первом полуфинале, зал аплодировал стоя

КИЕВ. 10 мая. УНН. Сегодня в Турине (Италия) проходит первый полуфинал песенного конкурса Евровидения-2022. Украинская группа Kalush Orchestra на сцене вокального соревнования исполнила хит Stefania, передает УНН.

Детали

Певцы появились на сцене под номером 6 исполнив Stefania.

Во время выступления наших музыкантов зрительный зал взорвался от восторженных возгласов. Еврофаны аплодировали стоя и махали в воздухе сине-желтыми флагами.

Фронтмен Олег Псюк предстал перед зрителями в фирменной розовой панаме и в блестящем жилете. В других участников были костюмы из бахромы и цветка мака на голове.

Позади на экране были глаза пожилой женщины со слезами. “Покачивание” артистов перед припевом сопровождали “тени с орнаментом”, что повторяли движения участников группы.

Танцы Килиммена зрители оценили бурными аплодисментами.

Справка

Евровидение – ежегодный песенный конкурс, который проводится с 1956 года между странами-членами Европейского языкового союза. Украину в этом году представляет группа Kalush Orchestra.

[embedded content]

Источник

Збройні Сили України роблять усе для звільнення всіх наших міст і наших людей – Володимир Зеленський

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні був складний день. Були новини – як звичайні, так і трагічні. Почну з міжнародних контактів. Продовжив звертатися до іноземних парламентів. До тих держав і народів, чия підтримка важлива для нас. І особливо зараз.

У зверненні до парламенту Словаччини подякував за потужну оборонну, санкційну та іншу підтримку. Пояснив наш погляд на те, чому енергетична співпраця з Росією не може розглядатися у відриві від агресивної політики цієї держави. І на українському прикладі, нагадавши історію газової так званої дружби з Росією, показав, яких помилок варто уникнути.

Зверненням до мальтійського парламенту нагадав про героїчну битву за Мальту у Другій світовій війні, яка дуже схожа насправді на нашу сьогоднішню боротьбу у війні за незалежність і свободу проти Росії.

Тоді, 80 років тому, від битви за Мальту залежала доля всього протистояння в Середземному морі. Союзники виграли. Фашисти програли.

Робимо все, щоб і зараз протистояння на нашій землі завершилось саме так.

І для цього ми потребуємо принциповості у підтримці, у санкціях. Зокрема й від Мальти.

Провів у Києві переговори з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів. Говорили про посилення України, про швидше завершення цієї війни. Обговорили також і деталі того, як наші друзі можуть долучитися до післявоєнної відбудови України.

Вдячний їм і за поновлення роботи посольств у нашій столиці. Це важливий жест, який підтверджує впевненість Європи в майбутньому України.

Загалом уже 36 іноземних представництв працюють у столиці.

Збройні Сили нашої держави забезпечили нам усім хороші новини з Харківської області. Поступово відтискають окупантів від Харкова.

Я вдячний усім нашим захисникам і захисницям, які тримають оборону та проявляють справді надлюдську силу, щоб вигнати армію загарбників. Колись другу за потужністю армію світу.

Але хочу також закликати всіх наших людей, і особливо тих, хто в тилу, не поширювати надмірних емоцій. Не варто створювати таку атмосферу специфічного морального тиску, коли щотижнево й навіть щоденно очікуються певні перемоги.

Збройні Сили України роблять усе для звільнення нашої землі та наших людей. Для звільнення всіх наших міст – Херсона, Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та всіх інших.

Сьогодні спеціальна група міжнародних експертів під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака запропонувала Дорожню карту енергетичних санкцій. Це детальний документ, який описує, що треба зробити, щоб Росії стало справді складно фінансувати цю війну, але при цьому – щоб глобальна економіка не зазнала втрат через обмеження для російських енергоресурсів.

Це раціонально складений документ, і вже сьогодні почали працювати над його реалізацією.

І трагічна річ, якою сьогодні хочу завершити це звернення. Сьогодні помер перший Президент України Леонід Макарович Кравчук.

Він був не просто політиком. І навіть не просто історичною постаттю. Він був тією людиною, яка вміла знайти мудрі слова і сказати їх так, щоб почули всі українці.

Особливо це важливо в складні, кризові моменти. Коли від мудрості однієї людини може залежати майбутнє цілої країни.

Леонід Макарович проявив саме таку свою мудрість наприкінці 1980 років, коли поставав український рух. Він блискуче пройшов 1991 рік, і це тільки зараз може виглядати, ніби тоді йому було просто.

І що б не було потім, Леонід Кравчук завжди залишався з Україною.

Можливо, саме завдяки своїй мудрості він був по-особливому веселим. Завжди цінував життя, кожну його хвилину. Але й завжди знаходив далеко не одну хвилину, щоб допомогти розібратися і щоб дати пораду. І зокрема за це я йому особисто вдячний.

Він дитиною пережив Другу світову війну, пережив окупацію. Леонід Макарович знав, чого коштує свобода. І всім серцем хотів для України миру. Я впевнений, ми це реалізуємо. Досягнемо нашої перемоги й нашого миру.

Вічна шана і пам’ять першому Президенту незалежної України!

Вічна пам’ять усім, хто захищав Україну!

Слава Україні!

[embedded content]

https://armyinform.com.ua/2022/05/10/zbrojni-syly-ukrayiny-roblyat-use-dlya-zvilnennya-vsih-nashyh-mist-i-nashyh-lyudej-volodymyr-zelenskyj/