2022 став важким роком для кіберспорту — публічні кіберспортивні компанії втратили більше половини вартості

Добігає кінця 2022 рік і вже можна відзначити, що він став поворотним в нестримному зростанні надій на світле майбутнє кіберспорту. Все частіше західні джерела ставлять під сумнів оптимістичні прогнози розвитку галузі, масла у вогонь підливає стрімке падіння акцій кіберспортивних компаній, які стали публічними, тобто вийшли на біржу.

Сьогодні ми вже писали про стрімке падіння капіталізації титану FAZE CLAN, проте це не єдиний клуб, який зазнав значних втрат. Видання Sports Business Journal повідомляє про падіння ціни акцій п’яти великих публічних кіберспортивних компаній. І хоча цього року падіння на ринку цінних паперів — це загальна тенденція, втрати кіберспортивних організацій можна назвати ледь не катастрофічним. 

У 2022 році ціни на акції кількох публічних кіберспортивних компаній впали більш ніж на 50%, зокрема:

  • Enthusiast Gaming (Luminosity, Vancouver Titans) (-82%)
  • OverActive Media (MAD Lions, Toronto Defiant и Toronto Ultra) (-82%)
  • Guild Esports (-62%)
  • GameSquare Esports (Complexity Gaming) (-54,1%)
  • Astralis (-44,2%)

Деякі експерти вважають, що падіння пов’язане насамперед з тим, що кіберспортивні клуби так і не навчилися заробляти гроші, також значний вплив спричинили скандали на криптовалютному ринку, з яким тісно співпрацює багато кіберспортивних організацій. Судячи з усього найближчим часом на ринок очікує багато неприємних змін і, щоб вижити, клубам доведеться затягувати пояси і адаптуватися. 

Читайте також: «Ажіотаж навколо кіберспорту зникає, бо інвестори та спонсори втрачають інтерес», — на думку BLOOMBERG кіберспорт не виправдав очікувань

Источник