Як харчуються пацієнти Військово-медичного клінічного центру Східного регіону

Військово-медичний клінічний центр Східного регіону — заклад, що здолав складний шлях боротьби за власне виживання. На початку російської агресії на допомогу прийшли волонтери й небайдужі громадяни. Сьогодні медичний заклад переживає друге народження завдяки цілеспрямованій роботі керівництва Збройних Сил України та Командування Медичних сил зокрема. Про це повідомляє АрміяInform.

Позаяк невіддільною частиною лікувального процесу є харчування, продовольчому забезпеченню тут приділяють особливо прискіпливу увагу.

З 1 січня 2021 року в медичному центрі розпочалося харчування за каталогом, що охоплює понад 1700 найменувань.

— Це дає можливість розширити асортимент і приготувати велике розмаїття страв. Послуги надає товариство з обмеженою відповідальністю, яке виграло тендер і забезпечує харчуванням усі підпорядковані частини регіону. Ця організація займається завезенням продовольства та приготуванням їжі, а ми передаємо їм в оренду обладнання, яким вони користуються, та контролюємо їхню діяльність, — пояснює заступник начальника Центру з логістики підполковник Петро Юхименко. — Щоб тримати руку на пульсі, ми щотижня проводимо опитування пацієнтів щодо якості й кількості харчування, вислуховуємо скарги та пропозиції. Загалом спостерігаємо позитивну динаміку: готувати стали краще, асортимент розширився.

— До загальновійськових норм харчування у разі потреби та за призначенням лікаря готуємо до дев’яти різних дієт. Бувають випадки, коли нас просять приготувати, наприклад, бульйон для післяопераційного пацієнта. Якщо дієта призначена хоча би для однієї людини, ми її готуємо, — розповідає керівник їдальні Олена Філатова. — Відповідно до заявленої дієти кухарі отримують усі необхідні продукти, а офіціанти розносять їжу по відділеннях, де лікуються хворі, які не можуть пересуватися самостійно. Впродовж робочого дня на зміні перебуває 9 працівників, і я часто допомагаю їм у їдальні.

Під час обіду ми завітали до зали для приймання їжі та особисто переконалися у високій калорійності, свіжості та збалансованості страв. Вистачило всім, хоча потік людей був чималий, і всі охочі брали добавку.

Кропітка робота персоналу, їхня уважність забезпечує кожному хворому швидше одужання, а розуміння потреб пацієнтів дає змогу відкоригувати раціон відповідно до їхніх персональних вподобань. Сумлінна робота кухарів медичного центру дозволяє нашим воїнам повертатися до строю міцнішими й енергійнішими.

https://armyinform.com.ua/2021/08/yak-harchuyutsya-pacziyenty-vijskovo-medychnogo-klinichnogo-czentru-shidnogo-regionu/