Як харчуються військові з Гончарівського

Нещодавно кореспондент АрміяInform вивчав, як харчуються військовослужбовці в польових умовах, адже у ЗМІ з’явилася інформація щодо поганої їжі на Гончарівському полігоні. Проте під час ревізії на армійській кухні такі повідомлення не підтвердилися і харчування армійців у наметовому містечку було визнано цілком прийнятним.

Далі ми вирішили з’ясувати, чим же годують військових у їдальні на території окремої танкової бригади. Одразу скажу, що багате меню дійсно вразило: борщ зі сметаною й пампушками, грибний суп, гречана й рисова каші, тушковане м’ясо, відбивні, сало зі спеціями, гірчиця й кетчуп, цибуля, салат з редиски та черешня, хліб, печиво й компот — таким того дня був обід військових із селища Гончарівське. 

— Ми харчуємося за каталогом уже понад два роки. Тут їдять військові не лише з нашої бригади, а й з інших частин гарнізону. Загалом наше меню — це близько 400 страв. Це різні салати, як-от: олів’є, «Дністер», з крабових паличок, морква по-корейськи, вінегрет тощо. Фрукти й овочі завжди за сезоном. Узимку мариновані помідори й огірки, квашена капуста, консервовані ананаси й персики, в літньо-осінній період яблука, груші, банани, виноград. Серед рибно-м’ясних страв — запечена скумбрія, риба з овочами, котлети, тюфтельки, тушковане м’ясо, відбивні, — розповіла інструкторка їдальні молодший сержант Наталія Піпкун. — На майбутнє плануємо випікати військовим і піцу за власним рецептом.

Поряд зі смачною їжею, яку готують кухарі, заслуговує на увагу і обладнання їдальні, що не поступається ресторанному. Це пароконвекторні печі для запікання м’ясних страв, духові шафи, нові котли з регулятором температурного режиму й автоматичним подаванням води, сучасна система кондиціонування та витяжки. А весь персонал їдальні використовує лише визначений формений одяг.

Військові, що харчуються у бригаді, повністю задоволені якістю приготовленої їжі. 

— Я досить часто перебуваю в добових нарядах і харчуюся в цій їдальні. Готують тут дуже смачно, щодня різні страви. Серед іншого полюбляю грибний суп і булочки власного випікання. Все завжди на високому рівні, — розповів старший солдат Денис Кінаш.

— Страви, як на мене, приготовлені по-домашньому. Дуже подобається борщ, хоча все, що готують, смачне, — зазначив строковик Денис Третяков.

Тож з упевненістю можна сказати, що харчування в їдальні Гончарівського повною мірою задовольняє потреби військових. І поряд з великим різноманіттям страв кухарі постійно прагнуть щось покращити, зокрема збільшити асортимент ексклюзивних і найбільш популярних серед воїнів страв.

⚠ Нагадаємо, що АрміяInform проводить ревізію на армійській кухні:

Якщо ви чимось не задоволені (або задоволені, впевнені і такі будуть) надсилайте впродовж 2-3 днів фото своїх сніданків, обідів та вечерь. Побачимо, де насправді є проблеми на солдатській кухні. Наші журналісти завітають до вашої військової частини з цими фото. Ми знаємо як вплинути на ситуацію.

Чекаємо на ваші фотолисти за адресою: insider@armyinform.com.ua. Вказуйте лише номер вашої частини. Анонімність, конфіденційність гарантуємо.

Фото автора

https://armyinform.com.ua/2021/06/yak-harchuyutsya-vijskovi-z-goncharivskogo/